Kovász Labor

Békebeli vajaskifli

2019. augusztus 13. - Ormós Gabriella

A jó kifli jó. De mitől? Számomra attól, hogy papírvékony, roppanós a héja, ha eltöröm, a belseje szépen tekeredik kifelé, és másnap is puha, nem szárad ki, sőt, akár magában is finom. Boltban nagyon ritkán találni ilyet. Szóval egyszerűbb, ha az ember megsüti otthon. Persze csakis…

Tovább

Kanelbulle, a svédcsavar

...avagy ismét egy kis skandináv életérzés

Ahogy már írtam nemrég, elég erősen beszippantott a skandináv (azon belül is a svéd) életérzés. 1989 óta kóstolgatom az alábbi nemzeti eledelt, de csak most sikerült elkészíteni az igazi „ottani” csiga kovászos verzióját. Ez most tényleg OLYAN. Térjünk is a tárgyra! Ja nem, előtte még egy kis…

Tovább
süti beállítások módosítása